Tuesday, September 3, 2013

Its BBQ time!

 BBQ 31 August 2013
at Mutiara Bangi
;)
 
















Sorry lah, respect aku kat kau dah hilang!

Aku cukup bersabar dengan perangai kau.
Aku cukup bersabar dengan kata-kata bisa kau.
Orang lain selalu cakap “Biarlah, dah mulut dia macam tu. Jangan dilayan. Diam kan je.”
Maaf lah, aku bukan jenis macam tu. Aku bukan jenis diamkan diri dan rela diri dicemuh.
Aku boleh ketawa. Boleh di jadikan bahan lawak. Aku memang takde hal. Tapi kau tahu tak...
Aku pun ada perasaan. Aku ada maruah. Aku ada air muka.
Kalau itupun kau boleh ambil main, hormat aku kat kau hilang dengan sekelip mata.
Aku pandang kau tinggi, tapi sekarang aku pandang kau bawah tapak kaki aku!

Aku susah benci orang, tapi kau buat aku benci kau dari aku benci setan!
Ye! Orang lain boleh nasihat. Boleh cakap aku kena mengalah.
Tapi orang lain tak tahu apa yang aku rasa. Nasib baik dikurniakan suami yang memahami.
Itu pun kau boleh cakap kau kesian kat suami aku?? Kau patut kesian kan diri  kau dulu!

Cukup lah aku diamkan diri bila dicemuh. Cukup lah aku jadi anak yang mendengar kata. Cukup lah aku cakap “Tak kesah.” Sebab sememangnya aku kesah!!

Aku harap satu hari nanti Allah balas balik kat kau setiap kata2 negatif yang pernah kau lemparkan pada orang! Aku harap kau menyesal, menangis air mata darah!

Tuesday, January 29, 2013

Family Photoshoot

More pictures to come! ;)





Happy 27th Birthday to me and Happy 2nd Anniversary to Us....

Today I'm wishing myself a very happy birthday ! Where have the years gone..the numbers are getting bigger but I don't feel I've grown into them yet !!

Thank You Allah for giving me what I have today,
blessing me with a wonderful husband, family & friends who cares,
for the priceless daughter I bear,
for being there.
for the health You granted,
for the livelihood and luck You donated,
for Your blessings,
for everything....

Thank You Allah for giving me another year.....Alhamdulillah... bersyukur sangat2..

Ya Allah, bless our marriage.., our children.., and let it be a means for us to become closer to You in love and devotion... Let it be a source of untold blessings, happiness and joy... Protect our marriage from the whisperings of Syaitan... Give us the strength to live together in justice, equity, love and, mercy...

To the wonderful man I married, with lot of love and care we are successful in completing a yet another year of our companionship... Happy 2nd wedding anniversary sayang!!!

Thursday, June 28, 2012

Blog Bersawang2! Jadi, ni post picture banyak2...

Assalam and HELLO!!! fuuhh lama nye tak update ape2... my last enrty was in MARCH!! can u imagine that... perghh.. so here sab post few pictures of alaisya and also sab n jai.. ade yang lama and ade yang latest... enjoy!!

Gambar2 ni dari umur alaisya 5 hingga 7 bulan (latest)..



Thursday, March 1, 2012

My Happy Faces

Kenduri Aqiqah and Cukur Jambul Nur Alaisya 29.01.2012

Alhamdulillah, kenduri aqiqah alaisya berlancar dengan lancar. Buaian dia pun cantik sangat!! :D
So ni ada gambar masa kenduri hari tu.
Hari yang best sebab, 
hari tu birthday sab
and 1st wedding anniversary kitaorg.... 
:D

oh, sorry gambar tunggang langgang hahahha.....