Tuesday, July 26, 2011

More Pictures of Our Beloved Bumblebee

Ape pandang2 haaaa

baik punya posing

Saya masih tak baik selsema lagi laaa

"huuuuuaaaaaa"

standby mode dia :P

Saya mengantok huhuhu

jangan lah kacau kite

ok! sila ketepi kalau tak nak kena air liur

Ni masa bumblebee tak sihat :( cian dia

ni pulak baru balik klinik. huhuhu. lemauuu.
eh! ingat tummy kite ni pillow ke haaaa

Monday, July 25, 2011

Islam Is The Way of Life

If my baby is a Girl, this is what she'll wear everyday   ;)





okay probably not this kind of hijab eheheheh





this is sooooooooooo cute ;)





And if my baby is a Boy, he will be the most handsome muslim boy ;)




*melt!*

Wow!! Lasak ye baby.....

Macam ombak lah perut dia :p  maybe lepas ni sab pon macam tu kot hehehe. *tak sabar nya*

Friday, July 22, 2011

Tuesday, July 19, 2011

Makan and Makan and Makan Lagi :P

As Salam & morning

Semalam ada buat jamuan kat office, sempena saje-saje and nak sambut kedantangan bulan Ramadhan Al-Mubarak *jangan ponteng pose!*.

So kitaorg buatlah potluck. Sab dengan tak malu minta tolong mak mertua buatkan Butter Cake memandangkan sab ni tak berape nak reti lah kan. Kalau beli memang terror :P

Banyak giler makanan. And Alhamdulillah, semua habis :) kenyangggg weyhhhhhh. 

Okay sila jangan lihat badan saya yang semakin mengembang yeh! huhuhuh.
And gambar tak ikut susunan sangat. Malas ok :P



Okay sila lihat perut saya yang baru 5 bulan 1/2

Cermin kena ada tau


Dah buyong pon kena cakap cakap

Mereka yang paling rapat dgn sab :)

Ulam-ulaman, kerabu mangga and sayur campur

Ayam gorenga rempah

Ni lauk kari. Ade kari daging and ape tah lagi satu

Sambal tumis udang

Ni sayur campur tu

Ahaa! ni the best part la kan. Sambal gesek, belacan, tempoyak and cencaluk!!!

Kiri tulah Butter Cake mother in law sab buat :) and sbelah tu, Brownies Cheese Cake

Custard Bandung nyummi!

Olen olen!

Alamak tak nampak pulak ikan tenggiri tu. huhuhu, Masak lemak cili api dgn daun pegaga

My fav!!! Fruit Custard Pudding

Fruit Salad

Air Rosell... sedappp!!

Aduusssss :P

Wednesday, July 13, 2011

Sesiapa Nak Renovate Rumah? Office? Nak Design Rumah? Ape2 aje lah.

Sila lawati FIM Builder Consortium untuk keterangan lanjut.

Ini company Jai. Jadi, kalau nak cat ke, renovate sikit-sikit ke, nak buat maintenance ke, landscaping, nak supply alat tulis, office supply ke. Apa-apa je lah. Boleh call husband sab.

FREE consultation and FREE quotation  =)

Kenduri Tahlil / Khatam Quran

As salam & selamat petang......

Masa orang tengah sibuk dengan Bersih semua tu, we all family i mean, family Mak Teh (sister my mother) buat kenduri. On Saturday tu buat tahlil, doa selamat and house warming. And on Sunday pula, buat tahlil again and khatam  Quran untuk cousin-cousin ku 3 orang. So pagi tu macam biasa lah, sedara mara terdekat je yang ada. Harapan arwah atok sebenarnya nak tengok cucu-cucu dia khatam, tapi Allah lebih menyayanginya. *Al Fatihah untuk atok*

Seperti biasa, ayah sab jadi ketua acaranyalah, sebab mak sab yang sulong, kira ayah sab menantu sulong and yang tua ler hehehe. Masa bawa tahlil dah sok sek sok sek kitaorg, sebab teringatkan arwah atok. Uwan sab lagi la meleleh je air mata dia. Suami kesayangan dah tiada masuk 2 tahun Oktober ni. Uwan masih belum boleh menerima ketiadaan atok. Asik lah cakap pasal atok ='(

Selesai je tahlil, mula acara untuk khatam Quran cousin-cousin sab. Syok dengar budak-budak tu membaca ayat-ayat suci Al-Quran. Sab kecik-kecik ada pergi mengaji kat area rumah, tapi tak kesampaian nak ke sekolah agama. Dah tua-tua ni baru lah nak belajar-belajar. Boleh lah sikit-sikit. Masih dalam pembelajaran. Nasib baik lah kenal huruf dari tak tahu ape-apekan.

Selesai khatam, ayah sab baca doa, tapi dibacanya dalam bahasa melayu. Ya Allah tersentuhnya jiwa. Abah cakap, bila kita baca dalam bahasa melayu, kita lebih faham dan tersentuh ke hati. *ye lah, bagi yang tak mendalami bahasa jawi/arab ni mana nak faham kan maksudnya*. Meleleh-leleh airmata masing-masing. Terus teringat benda-benda lama ='(

Habis je Khatam, selawat ke atas Nabi. Lepas tu sesi mengambil gambor leh huhuhu. Haaaa, tengok lah kitaorg berposing-posing ni. Dengan mak sab, mak cik sab, cousin semua. Lawak giler! Jangan gelak ok!

Lokasi: kediaman Mak Teh saya di Mutiara Bangi (merangkap jiran saya huhuhuh)

Berdiri Dari kiri: Mak Lang, Ibu Saya, Hanis (Cousin), Saya, Ain Khaleeda (Cousin), Kakak saya, Mak Usu, Adlina (Cousin)
Duduk dari kiri: Mohd Hafiy (13), Mohd Haris (11), Mohd Ariff (13) -semua cousin

Me and Ain Khaleeda (Form 1 budak ni!)

Me, Kakak and Ain

Again kami bertiga

And again ahahhahaha

Yeh itu dia aksi nasyid kami hahahaha

Okay kami tinggi sama, tapi umur berbeza.....
Ain (13), Saya (25), Kakak (30) and Mak Usu (30+)

Ibu saya memang seorang yang havoc heheheh =p