Monday, May 23, 2011

Weddings & SI POLAN

Assalamualaikum wbt and hello

Bila hari isnin je mesti ramai yang lembik. Same la dengan sab. Lemau leee dibuatnya huhu. Well, sab nak wish "Congratulation to Haseena" sebab telah selamat bernikah pada sabtu lepas and reception dia semalam 22 Mei. Dia nampak cantik. Reception dia pun simple and nice. But before sab dgn jai pergi wedding Haseena, me, Jai and my mom pergi wedding sedara kat Jalan Reko. Ni kira sedara belah arwah atok sab. Tak bape kenal pon huhuh. So biasalah, ramai pulak mak-cik2 sedara yang terkumat kumit mulut bila nampak kitaorg dari jauh. Pasal apa? Alaaah biasalah. Sedara mara yang duduk kampung ni. Sebab masa wedding kitaorg, tak dapat nak ajak semua. Sebab kitaorg buat tak besar. Lagi2 kitaorg gabung. So mula laaaaaah. Pok pek pok pek! Kitaorg buat 'dek' je. Makan pastu sengih2 jap, pastu gerak gi wedding Haseena. My mom stay sana lagi. So me and jai je la yang pergi.

Sampai umah Haseena, set dengan hajar and husband dia, terus kitaorg carik table. Sab rilek la jap sebab baru pas makan. Kenyang lagi kot! So melayan lah anak Hajar, Adriana Sufia yang comel tu! Dah macam anak aku pulak ahhaha! Masa kat wedding tu ramailah jugak jumpa member2 lama, sebab Haseena dgn sab satu course masa kat UiTM. Ada lah jugak jumpa orang yang sab tak nak jumpa huhu. Tapi seperti biasa kita buat biasalah kan. Act cool cheewaahh. Tapi yang paling lawak and rasa macam nak gelak pecah perut is bila SI POLAN tanya kat sab soalan yang orang kata tak matang lah. Soalan ape? Errmm malas lah nak tulis sini nanti ada mulut2 kecoh yang suke sebok2 hal orang pi sebar2 kan. Jadi, sapa yang ada time tu and dengar je tahu ape yang jadi. Cuma apa sab boleh katakan is, kita sebelum nak cakap ape2, kena lah tengok tempatnya. Lagi satu, kena tahu kedudukan kita siapa and kat mana. Jangan main terjah jek. Nanti orang kata apa pulak. Haaa, kan sekarang orang dah pandang serong. Orang sekeliling yang mendengar cakap "Ape lah SI POLAN tu tanya macam tu. Tanya macam budak2. Tak matang langsung. Pro la der!". Haaa amik ko! Kan dah kena. Lain kali pandang2 jeling2 dulu yeh.

Sab malas nak cakap lebih2, cuma kita pon berlakon la sikit semata nak jawab soalan SI POLAN tu. Jai pon macam pelik and jelik waahh! Sab senang je, SI POLAN tu tak matang lagi. Biarlah dia janji sab sekarang bahagia dengan life sab. My life is now much much much better thn before. And im more thn happy :)  As for you SI POLAN, may you find peace and harmony.

2 comments: