Wednesday, August 17, 2011

Aku Tak Mahu Suamiku Berdosa

Aku tak mahu suamiku berdosa
Lantas aku melabuhkan jilbabku
Berusaha menutup sempurna auratku

Aku tak mahu suamiku berdosa
Lantas aku perlengkapkan diriku
Dengan ajaran agama
Agar dapat membezakan
Antara yang benar dan salah


Aku tak mahu suamiku berdosa
Lantas aku hadkan pergaulanku
Dengan yang bukan mahramku

Aku tak mahu suamiku berdosa
Lantas aku menjaga diriku
Agar terhindar dari fitnah manusia

Aku tak mahu suamiku berdosa
Kerana aku sayangkan suamiku
Dan aku tak mahu suamiku terhumban
Ke neraka jahanam kerana diriku

Aku tak mahu suamiku berdosa
Kerana aku
Aku tak mahu suamiku berdosa..

3 comments:

  1. then you should remove your first picture in this blog.i mean,the top one.no need to publish it since ""adakah anda melabuhkan jilbab anda dalam gambar itu?""




    teguran ikhlas dariku....

    ReplyDelete
  2. Anonymous:

    the one with green tudung tu kan? i know. i dari last 2 weeks dok godek2 blog i ni nak delete pictures yang kat side ni and replace with new pictures, but dunno why tak boleh. ive tried everything. everytime nak tukar, dia tulis ERROR! *sigh*. even my friend tolong buat kan pon tak boleh.

    ReplyDelete
  3. Oh ya anonymous, btw that picture was taken in 2009. baru few weeks pakai tudung and before gi Mekkah. And now, after ke tanah suci and got married, im trying my best to change to the fullest. There are still lacking here and there, but im trying :)

    thank u for reminding anyway. and thanks for stopping by.

    ReplyDelete