Thursday, August 4, 2011

Ramadhan Bersama Suami

As Salam & pagiiiii...

Walaupun baru masuk 4 hari berpuasa, sab punya penat macam dah 2 minggu puasa huhuhu. Sekarang ni sab masuk kerja kul 7.30 pagi and balik kul 4.30 petang. Memang lah best balik awal. Tapi........ rutin harian sab pagi bangun kul 5 pagi untuk sahur sorang-sorang. Sebab jai and mak mertua sab tak sahur. So makan lah sorang-sorang. Lepas tu siap-siap semua kul 6.15 pagi dah keluar gi kerja. Sab drive pula tuuuuu. Sampai office dalam pukul 7 pagi. Pergghhh! jauhhhh perjalanan ku.

Balik kerja kul 4.30 petang. Memang lah balik awal, tapi jam nye nak ke subang airport. Sampai rumah dalam pukul 5.30 petang. Terus siap-siap nak masak untuk berbuka pula. Husband sab kalau buka nak makan nasi. So sab masak lah sekali untuk sahur sab nanti. Alaahh 2 lauk simple jek. Sab pulak makan tak banyak, dapat kurma, murtabak and air cukup lah. Kalau ade kuih makan lah satu dua jek. Komfem kenyang. Memang dari dulu macam tu. Tapi sahur jangan kacau sab ok. Itu time saya makkkaannnn =p

Alamak! gambar takde lah pulak. Takpe2, nanti sab amik ok. Minta-minta lah sepanjang bulan Ramadhan ni sab dengan baby okay.

2 comments:

  1. alahh...cik suami tak leh temankan ke sahur?? Tak pe2..saya pun sahur sorang jerk..kazen saya rela tido lagi dari bangun... :(

    ReplyDelete
  2. rifhan, jai memang tk bangun sahur dari dulu. so sab pon tak mo lah kejut dia, kadang2 tu buat gak air milo panas utk dia, pastu dah minum dia tido balik. huhuh :p

    sab makan sorang2 sambil tgk tv hehehe :D

    ohhh rif duduk dgn cuzen ehh. baru tau :)

    ReplyDelete