Monday, January 10, 2011

Maysaa?? Its the IN-Thing..

Assalamualaikum guys..

pernah dengar tak tentang MAYSAA? well, sab pon baru je tahu pasal tu.. its a clothing line from a young lady.. her full name Hana Tajima Simpson which are Tajima for the Japanese daddy, Simpson for the English Mum and Hana the Japanese, became a muslim about four years ago... If you are a hijab blog surfer, you must be familiar with Hana Tajima or also known from Stylecovered.com. She has been a hot topic among Muslim blogger. She has also been featured at many media such as BBC UK and Brazillian press.

Hana Tajima is a 23 years old British Japanese designer who converted to Muslim five years ago.

Skaisthenewblack.blogspot writes, "She has wicked style, a very elegant and chic and yet somehow, modest".

On tonguechic.com Hana advices that, "Don't get caught up in what looks good on other people, just to fit in. You have to find something you're comfortable with, a look that expresses your personality..." 

i don't think im going to wear this to the office??

yes of coz, u are in London, thats why la sesuai... huhuhu...

nice dress, tapi kalau pki kat sab mampos spare tire sume nampak hahah..

another tight pants....

oh yes! yuna selalo pakai outfit dari Maysaa.....


Well, I don't think i'll wear something like that.. bukan apa, yes kita Muslim even pakai Hijab kena cantik juga.. but jangan sampai terkeluar landasan.. they are certain baju dia yang ok and menutup aurat.. but ade juga yang menutup aurat but at the same time bogel? macam mana tu? as u all know, kite tak boleh menampakkan bentuk badan kita.. even sab pon kadang2 ada pakai baju yang agak ketat *sebab tu la dah nampak gemok, sbb sedaya upaya menutup bentuk tubuh ku*...

ada juga seluar yang die design tu terlalu ketat.. sebab tu la kadang2 wanita yang bertudung ni slalo disalah ertikan.. oleh sebab orang2 yang pakai mcm ni lah.. pakai tudung tapi semua ketat2.. biarlah kita dikatakan old fashion or tk ikot peredaran masa.. as long as, tak melampau batas dan menutup aurat mengikut sunnah... ape2 pon, design die cantik2.. shawl pon lawa and sgt menarik tang lilit2 tuh...tapi, biarlah diriku ini selesa dgn apa juga pemakaian ku selagi tidak melampaui dan juga diredhai oleh-Nya....

2 comments:

  1. saya sokong....betul tue..hehe..sabb pakai lah cam tue mesti comel....

    ReplyDelete
  2. alaa..tunggu la sab kurus nnt :P hahhha.. klu skrang pki mcm sarung nangka jekk...

    ReplyDelete