Friday, December 10, 2010

Bila Sab Pegang Mic

Salam bloggers....

Kalau ikotkan title post ni macam sab ni kaki karaoke kan.. *itu pon yeh sebenarnya*.. tapi ni nak cerita lain pulak.. cerita pasal bila Sab pegang mic untuk event hehehe.. Bukan nak menunjuk atau ape, tapi just nak share and nak memperingati event2 yang sab jadi Pengacara Majlis untuk Jabatan... rasanya masa belajar, hanya sekali je Sab jadi emcee... itu pun gagap2.. time tu En Bambang, lecturer Bahasa Melayu la yang bagi tanggungjawab pertama tuh... Ya Allah, nervous nyer jangan cakap laaahh.. memang menggigil kaki.. itu time diploma kat UiTM Arau, Perlis dulu... thn, bila dah masuk kerja, tetibe pengarah minta jadi emcee... eh terkejut jugak, walaupun event biase untuk bahagian..., tapi dari situ la semuanya bermula... dari program Menyambut Ramadhan untuk Bahagian yg dihadiri pon kitaorg jek... sehingga laah ke program Jabatan yang dihadiri oleh Menteri...fuhhh... bila habis program je punya lah lega.., sebab sebagai pengacara majlis ni tanggungjawab nye besar..sebab kalau silap, org nampak salah kita.. bukannya floor manager.. huhuh.. so kenalah hati2 dgn pemilihan and sebutan perkataan.. lagi memenatkan, bila skrip kena buat sendiri... *uhuk*

tapi, pada 6hb December yang lepas, Sab diberi tanggungjawab untuk mengacarakan majlis perkahwinan kak anna dgn abg fauzi... mereka ni anak kepada Prof. Tan Sri Dr. Mohd Kamal Hassan and Puan Sri Norma Mohd Salleh *jiran kitaorg ni*.. majlis diadakan di Sime Darby Convention Center.. untuk pertama kalinya jadi emcee untuk wedding.. sib baik yang dtg pon org VVIP.. so dah biase nak berprotokol..
VVIP yang dtg pon, Tun Abdullah Ahmad Badawi, Menteri Besar Kedah, Menteri Besar Perak and ramai lagi laa.. dekat 5 table tu semuanya org2 besar..termasuklah org yg umum Raya ehehheeh *mohor2 besar tu* Alhamdulillah semua berjalan lancar... siap dapat present lagi  prof tu bagi hheheeh...

so, apa yg Sab belajar dari semua ni??
1. komited di atas tanggungjawab yg diberikan
2. dapat memahirkan lagi bahasa/ susunan / penggunaan ayat
3. dapat berkenalan dengan ramai orang
4. sentiasa belajar dari kesilapan lalu
5. jangan membangga diri bila org lantik jd emcee ni sebab nanti ALLAH bayar cash
*buat malu muka je nanti kalau banyak salah..*

bawah ni ada sikit gambar masa event... :-

ini masa majlis jasamu dikenang 2010 dgn abg Syed

hari inovasi jabatan di teknologi park malaysia

ini tak ingat untuk event ape heheheeheh

anugerah perkhidmatan cemerlang dgn abg Hamdan

bicara 60 bersama Pak Din JPA

ni pon tak ingat heheheeheh

p/s: ada banyak lagi tapi gambar emcee takde.... uhuk... cameraman slalo melupakan kami...

2 comments:

  1. bagus bagus....boleh lah jadi emcee untuk wedding diana make sure free tau..tapi time tu jgn jadi mak buyung plak..sabby....hehehe

    ReplyDelete
  2. hhehehe.. tp sab ni, kalau event yg berprotokol boleh laa.. kalau nk yg santai2, tak brape nk pandai la D... tak katam lagi bab tu :P

    mak buyung?? kalau time tu ade isi, tk blh la hehehe.. :P

    ReplyDelete