Thursday, June 23, 2011

Phuket, Thailand

As Salam & hye

Last week 12-14 June 2011 sab dengan jai pergi Phuket, Thailand. Saje je jalan2. Itupun sebab masa kitaorg beli treadmill, dapat sekali voucher from Max Generations. So dapatlah free hotel untuk 3D2N. Okaylah tuh. Satu lagi choice, Bali. Tapi memandangkan kitaorg berdua dah pernah pergi Bali, so buat ape pergi lagi kan. Buat boring jek. Lain lah kalau si baby dalam perut ni dah keluar and besar. Syok lah jugak. So, ni adelah few pictures masa gi Phuket. Kitaorg duduk kat Royal Crown Hotel & Palm Spa Resort, Patong. Pergh dalam website cantik yang amat. Bila sampai!! Ya Allah. Hancus! hahaha! Free punya pasal, boleehhlaahhhhh. Oh yah one thing, HALAL Food senang nak cari. Semua tu usaha kita jek. Ada juga Islam yang main bantai je makan. Well, as for us, selagi boleh usaha carik, cariklah kan. Tak nak lah main makan je ape kite nak. Be carefull with the HALAL signs. Tak semuanya betul. Senang carik kat area Muslim dekat Nanai Road. Itu banyak kedai HALAL.

our transport for 3 days :p  350BHT rental = RM35/-

Masjid kat Nanai Road

ok nak jugak interprame

our first night dinner at Al-Gaddafi Halal Restaurant 600BHT = RM60/-

mix vege

Sotong masak ape ntah. tapi pedaaaaaaassssss

Jungceylon, Phuket. One of the biggest mall. 2nd day.

again....

and again..... *toilet takde air ok!!!!!!*

Patong Beach *2nd day borong kat HRC, first dah beli, beli lagi. haish!*

Hubby posing ;)

Jalan2 area Patong Beach

Me! penat daahh

ok ni cara depa nak promote Muay Thai yeh. Riuh rendah.

Bangla Road. Happening sangat sampai kitaorg pon pening.

Same je macam dulu, tak berubah. In fact, makin ramai!!

Muay Thai Stadium. Not sure nama apa. Sebab ada banyak stadium keliling.

OK SILA TUTUP MATA YEH! aksi melampau. pole dancers yang tak happening. sebab kosong!

for kakak ;)

Our last day Brunch at Savanee Halal Food. Sedap and memang pure orang Thailand masak.

Mine ;)

Belacan kaw punya pedas!!!!

burrrpppp all in 200BHT = RM20

singgah kedai souveniour on the way ke airport

excited nak balik sebab dah penattttt

Lastly, tak nak pergi lagi dah Patong, maybe lepas ni pergi tempat lain. Sebab not our lifestyle anymore. Patong is more to nightlife. Masa sab pergi with my sister, memang lah best and happening zaman muda2. But now, asal terbau arak je nak muntah. Tengok pub2 dia terus tutup mata. Not us anymore lah. Kalau pergi pon, buat island hopping and tengok tempat2 best. Ni dok melepak sebab tak leh nak lasak2. Sian kat baby nanti.

No comments:

Post a Comment