Monday, March 7, 2011

Maija's Classic Red Velvet

As Salam & afternoon peeps..~

have u guys tried the real Red Velvet cakes/cupcakes? well, i have.. and yang kite beli kat luar semua tu HAMPEH!! and byk nye tipo coz bukannya real red velvet pon.. just coloring jee.. but thn, mase tgh sebok2 nak carik cupcakes sedap utk my hantaran, sab terbukak page kawan sab nama Syazwani from uitm la.. so dia ade ckp that her sis-in-law, Kak Liza Ibrahim ada buat RV cupcakes *shot for Red Velvet k* with Cream Cheese topping ok! urrgh! *melt* .. so i asked her how it taste like.. and dia ckp sgt sedaaappp.. and so i trust her and rasa nak try lahh.. giler kan sab! tak pernah rasa but thn terus order utk buat hantaran.. perghh! mula2 risau gak, tak tau lah sedap ke tak.. sebab lepas je nikah, habis licin diaorg balun even hantaran tu utk pihak laki..tp tk sempat nk bwk balik rumah, kat masjid gak habis heheh..

and so diaorg suma cakap sedap.. and sab tk dpt pon nak rase sepenuhnya..sebab dpt mkn satu sudu je itupon cuzen bagi huhuhu.. so i decided to order lagi skali.. saje nak buat makan2 and bagi org rasa.. and YESSSS!! finally dapat gak sab makan.. hahahah!! *gelak puas*  so sab order 16 utk rm72.. mest korunk terkejut kan nape mahal.. but for me, i tak rase mahal pon, sebab i puas hati dpt mkn RV cupcakes yg memang sedap.. the texture sgt soft.. creme cheese nyer so yummie! and each bite was amazing.. speechless people!! ok sab dah terliur.. if u guys nk order gi kat blog dia k.. and pls pls pls order! u guys tkkan regret...

till thn.. tata~~ :)




16 cupcakes for RM72.. berbaloi ok!!!

2 comments:

  1. Hi Sab, came across your entry here! Thank you so much for the lovely write-up & for loving our RV! ;D *hugs*

    ReplyDelete
  2. hye! RV cupcakes was gorgeous.. the ratio of cake to icing (amazingly rich and creamy) was just right... i consider myself something of a cupcake aficionado – and i don’t think i’ve ever eaten better.... simply love ur cupcakes ;)

    wait for my next order ye heheeheh :D

    ReplyDelete