Monday, March 7, 2011

Matang? Facebook?

As Salam & Morning guys...

hari ni ntah lah mood tak berapa nak ok.. probably sebab makan banyak sangat and rasa diri ni dah gemok kot :'(  humph..kalau gemok sebab ada 'isi' oklah jugak..sure lagi nak makan byk2.., tp ni sebab nafsu makan.. haiiishh.. ok ok stop mengomel mcm2.. actually sab bukan nak perli sape2 or nak tunjuk diri kita ni bagus.. tapi nak bercakap dari segi fakta.. dulu sebelum kawin and sebelum jumpa jai, sab ni ramai kawan.. nak kata lagi ramai kawan laki dari perempuan.. kalau kat facebook *account lama sebelum delete and buat account baru*  kawan sab sampai dekat 1500 orang.. and mostly yang add ntah sape2  sab tak kenal.. gambar dalam tu semuanya yang gambar masa photoshoot ke or masa dgn member2 suma.. at that moment rasa best lah sebab ramai add and bila org lain tgk waaahh! ramai nyer kawan.. and at the same time, kakak sab pulak geng2 photographer.., lagi lah ligat org add huhu.. but dlm masa yang sama jugak banyak  masalah yang datang.. masalah dari segi org dok PM and bila kite tk layan mule la org tulis macam2 kt wall kita.. pastu bila layan makin menjadi2.. humphh.. rasa teruja tu tk lama sebenarnya.. yes! memang org ramai kenal kite and femes jap lah.. lagi2 bila profile pictures tu yg comel2 haha! tapi lama kelamaan, rasa macam dah tak best.. setahun jek sab simpan acc tuh.. dah lepas sab kenal jai and kitaorg serious.., sab tutup acc tu and hanya add kawan2 saje.. in fact, mana kawan2 yg tak rapat add sab, tak de masa deh nak approve.. duduk lah diam2 kat situ hahah! *bukan niat jahat tp ntah lahh huhuh*

sebenarnya, kita tahu bila diri kita dah matang, kita tak kan hiraukan benda2 yg macam ni.. sbb kita dah ada tanggungjawab and ada byk benda lagi nak buat selain  dr mengumpul kawan2 yg tah ape2 ni.. *sebab lelaki ni, bile tgk awek dahi licin skit mule lah nk add pastu.......*  lagi2 sab dah kawen skrang.., and adalah tanggungjawab sab utk menjaga nama baik diri dan juga suami.. jadi, sebelum terjadinya benda2 yg tak elok, baik kita mencegah kan..

Kawan bila ketawa memang ramai, tapi kawan utk berduka?? cuba kira bape jari...

Renung-renungkan dan Selamat Beramal.......

ini adalah salah satu gambar dlm fb ku dullluuuuuuu....

2 comments:

  1. biasa la tu Sab.. mmg bila dah kawin kita tak pandang dah benda camtu..priority akan lebih kepada suami dan sok2 anak2

    ReplyDelete
  2. yupp betul tu puan mar.. tu yg bile teringt balik masa dulu2.., adoi.. kelakar pon ada, mcm budak2 heheeh.. skrang ni haish, tk de mase sgt nk tgk sume tuh.. belum ada anak lagi.. :D hhee..

    ReplyDelete